zaterdag 24 maart 2012

Mini roadtrip: Spring Break at Lake Havasu!

Weekend! Gisteren, vrijdag, ben ik samen met Berend en Erik 's ochtends om half 9 vertrokken naar Lake Havasu, een toeristisch meer ongeveer 200 mijl ten noordwesten van Phoenix. De reden dat we het waard vonden om een dagje op en neer te rijden en in totaal 8 uur in de auto te zitten? Spring Break!



Arizona State University heeft dit weekend Spring Break en zoals de meesten wel weten is dat een aardig gekkenhuis in Amerika. Toen we daar rond een uur of 12 aankwamen was het nog niet heel druk (iedereen sliep blijkbaar nog), maar wel duidelijk wat er zoal gebeurt in zo'n vakantie.. Overal lagen speedboten, de een nog groter dan de vorige, met een nog grotere motor, een nog grotere stereoset en nog grotere opgeblazen mannetjes erop, die regelrecht uit het tv programma Jersey Shore zouden kunnen komen. En natuurlijk bij iedere boot 2 tot 4 vrouwen in bikini, die het ook behoorlijk naar hun zin hadden.
We zijn met z'n drieën wat rondjes gelopen, een drankje gedaan en in de zon gelegen, en onze ogen uitgekeken naar wat voor types er allemaal wel niet voorbij kwamen. De vreemdste soort mensen liepen er rond. Voor de mensen thuis: het is echt precies zoals op tv: "Woohoo, springbreak!" Overal trechters vol bier met slangen eraan en mensen die eronder hingen. Verder leek het een soort wedstrijdje wie de grootste boot had meegenomen, het ging op een gegeven moment echt nergens meer over.




Rond een uur of 4 's middags hadden we zo'n beetje alles wel gezien en zijn we weer in de Crown Victoria gestapt voor de terugweg. Onderweg nog iets gegeten bij een typisch Amerikaans tentje ergens in een mini-stadje midden in de woestijn en even getankt. Na het tanken had de accu er even niet zo'n zin meer in, wat natuurlijk niet heel fijn is met nog 100 mijl woestijn te gaan.. Gelukkig zijn de meeste Amerikanen heel behulpzaam en hadden we binnen 10 minuten een paar startkabels gefixt en konden we weer verder. Om 9 uur waren we weer thuis en ka-pot van een lange, maar zeer geslaagde dag!

Bij de Crown Vic'!
Vandaag heb ik vooral veel gechilled. Het is echt lekker om even niet aan vliegen te hoeven denken. Alhoewel, vandaag heb ik ook al veel voorbereiding gedaan voor beurtje D04. Die is namelijk morgen! We gaan dit keer voor het eerst naar de South-East Practice Area, waar we een beetje hetzelfde gaan doen als de vorige vlucht: Steep Turns, Approach to Stalls en Stalls. Daarna door naar Gateway, een groot en druk vliegveld ongeveer 10 mijl zuidoost van Falcon Field, om voor het eerst Touch & Go's te maken en dus kans voor mij om landingen te oefenen, wat het meest uitdagende, maar verreweg het leukste onderdeel is van de vluchten! Ik sta ingepland om te briefen om 13:30, wat twee dingen betekent. Ten eerste: uitslapen! Ten tweede: hitte.. Het is onderhand al 30 graden overdag, wat het in zo'n Archer zonder airco al behoorlijk zweten maakt. En dan te bedenken dat er deze zomer nog 15 graden bij gaat komen... Jippie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten